Om man inte vill ha någon möhippa...

Vad gör man egentligen om man inte vill ha någon möhippa? Eller om man kanske vill ha en möhippa, men på ett visst sätt. För de flesta handlar det nog om att man inte vill ha en "sådan" möhippa. "Sådan" kan handla om möhippor man har hört talas om där den blivande bruden har fått göra saker som man själv aldrig skulle vilja göra.

Har man goda vänner känner dom förmodligen en så väl att de vet vad man gillar och ogillar. Har man inte det är det väl inget fel i att tala om för sin bekantskapskrets hur man vill ha en eventuell möhippa. Vill man bara ha en mysig kväll hemma hos någon utan en massa förnedring på stan så tycker jag att man ska säga det!

Varför måste man över huvudtaget följa traditionerna, varför inte slå ihop möhippan och svensexan? Tänk om bådas kompisar istället bjöd på en stor lyxig picnic i en park med massor av god mat och gott vin?

Ofta känner man på sig att vissa av ens kompisar bara kommer hitta på sådant som känns skämmigt. Kanske har man varit med på andra möhippor med samma människor och känt att det hela spårat ur.

De flesta är överens om att det är förlegat med möhippor som går ut på att skämma ut den blivande bruden, men vad som anses som pinsamt att göra varierar förstås från person till person.

Om du vet att det är en eller ett par personer som kommer med sunkiga idéer kan det vara en idé att prata någon av dina bra vänner och säga att du helt enkelt inte vill ha med dessa personer på DIN möhippa.

Inga kommentarer: