Åka ribbåt - fort som tusan

De flesta möhippor jag har hört talas om har haft ganska stereotypa aktiviteter som att spela in en CD, SPA, chokaldprovning och så vidare. Inget fel i det. Men ibland känns det som om möhippor missar helt vansinngt roliga aktiviteter som mer är reserverade för killarna.

En sådan sak är att åka RIB. Jag kan inte riktigt förklara vad en RIB båt är så jag tar Wikipedia till hjälp:
RIB eller RHIB står för Rigid (Hull) Inflatable Boat, översatt till svenska betyder det gummibåt med hårt skrov. En RIB, eller en ribbåt som det även kallas, är en hybrid mellan en konventionell båt och en gummibåt. Typen började utvecklas i USA under tidigt sextiotal. Båttypen har ett fast skrov, vanligtvis tillverkat av glasfiberarmerad plast, men skrov i kolfiberlaminat och aluminium förekommer också.

Det är med andra ord en lätt båt som man kan åka tokigt fort med. Med en ribbåt kan man åka från ena delen av skärgården till den andra på ett kick. Men man behöver inte bara åka snabbt, i vissa delar av skärgården får man inte åka snabbt. Då blir det istället en mer "vanlig" båttur. Man kan välj att stanna till på 1-2 öar ute i skärgården och äta fisk och skaldjur för att sedan åka hem igen i solnedgången. Eller så tar man bara en rib-tur och fortsätter möhippan på fastlandet.

Inga kommentarer: